Disclaimer

De inhoud van deze site is met de grootst mogelijke zorg samengesteld door Custodes. Het kan echter zijn dat er zich fouten en onjuistheden bevinden op deze site. Hiervoor aanvaardt Custodes geen aansprakelijkheid.Custodes is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Als U informatie van deze site wil gebruiken of delen neem dan contact op met Custodes om er zeker van te zijn dat U geen auteursrechten schendt.

Op deze site staan technieken uitgelegd. Een site, boek of zelf een video van een techniek is nooit goed genoeg om een instructeur te vervangen die verstand heeft van de techniek. Als U deze technieken wilt oefenen zorg dan dat er iemand bij is die de technieken beheerst en de gevaren ervan kent.

De technieken zijn niet alleen gevaarlijk tijdens training maar kunnen ook gevaar opleveren in een zelfverdedigingssituatie. Overschatting van Uw eigen kunnen kan gevaarlijk zijn voor Uzelf. Het gebruik van deze technieken kan ook resulteren in excessief geweld (de techniek richtte misschien meer schade aan dan U had geanticipeerd en was veel te schadelijk voor de specifieke situatie).
Ook kan de focus op één of een beperkt aantal technieken gevaarlijk zijn tijdens een gevecht omdat Uw tegenstander U aanvalt waar U niet onvoorbereid bent. Het trainen en toepassen van gesprekstechnieken gaat altijd gepaard met Uw eigen inschattingsvermogen en moraal.