Over mij

Mijn naam is Sander Knol.

Ik ben opgeleid tot fysisch-chemisch analist maar mijn passie ligt bij de krijgskunst (martial art). De krijgskunst is echter een breed begrip: je hebt oosterse en westerse krijgskunst, oude en moderne krijgskunst. Het is allemaal erg interessant maar om er iets nuttigs mee te doen in deze tijden heb ik Custodes opgericht.

Door middel van Custodes wil ik mensen iets bijbrengen over krijgskunst. Met name zelfverdediging. Veel mensen schuiven agressie en geweld voor zich uit, alsof het ze nooit zal overkomen. Er heerst helaas een soort taboe op. Het is erg jammer dat veel mensen vooroordelen hebben over geweld en zelfverdediging en er hierdoor maar geen aandacht aan besteden.

Zelfverdediging zou net zo moeten zijn als je gordel omdoen in de auto en weten waar de brandblussers staan op je werk. Dit zijn voorzorgsmaatregelen waar iedereen van vindt dat het goed is dat ze er zijn. Dat terwijl niemand wil dat er een ongeluk gebeurt of dat er brand uit breekt. Ook tegen de geweld kun je je voorbereiden.

Mijn hoofddoel is natuurlijk om zoveel mogelijk mensen de kennis en vaardigheden te geven zichzelf te verdedigen. Als ik daarbij het imago van de krijgskunst een beetje kan doen verbeteren is dat mooi meegenomen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u me bereiken via de contact pagina.